zomer 2000 - Popkoor 3x3 is opgericht

Vriendschap
Popkoor 3x3 is opgericht door Henny, Ria en Trudy. Zij zijn al vanaf hun 12e jaar vriendinnen. Henny en Ria zelfs al vanaf hun 6e jaar. Ze hebben ongeveer tien jaar gezongen bij het Bartjes-koor en vonden dat altijd heel erg leuk.

Idee
In de loop van 2000 kregen ze ineens weer zin om bij een koor te gaan. Ze gingen bij verschillende koren kijken, maar overal was een wachtlijst. En ze hadden geen zin om te wachten! Toen ontstond het idee om zelf een koor te beginnen.

Uitwerking
Na overleg met Rob (van Multi Mix Music, de gebruikte methode), het zoeken naar een geschikte locatie en het zetten van advertenties om leden te werven, begon het serieus te worden. Na veel brainstormen kwamen ze op de naam 3x3. Ten eerste omdat ze dit met z’n drieën starten en ten tweede omdat de zangmethode zo is dat ieder bij elk lied zijn eigen partij kiest. Dus ‘3x3=9 ieder zingt zijn eigen lied’ leek ons heel geschikt.

Inschrijven
Op de inschrijfavond was het zo druk, dat er in plaats van vijftig opeens zeventig mensen zich hadden ingeschreven om ons koor mee te beginnen. Het was meteen vanaf dat moment een succes!

Rolverdeling
Henny is de dirigente, zij is de persoon met de meeste muzikale ervaring: naast een pedagogische opleiding heeft zij een musicalopleiding gedaan, bespeelt zij verschillende instrumenten, heeft een zangopleiding gevolgd en jaren jazzballet gegeven. Kortom een bezige bij! Ria verzorgt de administratie: de boekhouding, de contributie en de notulen bij vergaderingen. En Trudy houdt zich bezig met alle andere dingen die een koor met zich meebrengt, waaronder de P.R. en alle huishoudelijke probleempjes! Samen vormen zij een goed team, dat zeker eens in de twee weken vergadert om te kijken of alles nog naar wens verloopt en of er iets verbeterd moet worden.

Klik hier voor het krantenartikel.

Klik hier voor de krantenartikelen net na de start.