december 2002 - Winternostalgie met 3x3

Het was gezellig druk bij het jaarlijkse optreden van 3x3. Het viel me meteen op dat de zaal sfeervol was aangekleed. In vergelijking met vorig jaar waren de zaalgrootte en de stoelen een hele vooruitgang. En het zitcomfort is belangrijk als er zo’n groot repertoire wordt opgevoerd! Gelukkig voor de niet-rokers (en de zangers!) mocht er in de zaal niet gerookt worden. De sfeer werd nog beter toen de meisjes met de kaarsen naar het podium liepen. Het publiek had er duidelijk zin in.

Het begin
Na enkele nummers kwam ik al tot de conclusie dat dit optreden nog veel beter ging dan vorig jaar. Ik miste alleen nog wat mannenstemmen. Verder was het repertoire heel afwisselend. Voor elk wat wils! Vooral het zeer overtuigende duet viel erg in de smaak.

Swingend
In het begin werden de nummers gewoon achter elkaar gezongen. Pas later kwam er meer afwisseling door bijvoorbeeld de intro bij Proud Mary. Toen werd er ook meer geswingd op het podium! Dan wordt het pas echt leuk om naar te kijken.

Reacties leden
In de pauze vroeg ik enkele leden om hun reactie. Henny: ‘ik had wat problemen met het geluid’. Trudy: ‘het ging wel lekker’. ‘Ik ben erg enthousiast en de opkomst is goed’, hoorde ik vanuit de kleedkamer. Een veel gehoord geluid was ook ‘het podium is te klein!’.

Oliver Twist
Terwijl ik alle liedjes zachtjes meezong probeerde een jongentje voor mij een boek te lezen. Later vroeg ik zijn reactie: hij zei dat hij het, net als zijn vader, leuk vond. Misschien had hij het over het Oliver Twist-optreden, want daar zat hij wel aandachtig naar te kijken. Het hele publiek vond de Oliver-kinderen trouwens schattig. De kostuums na de pauze waren werkelijk prachtig! Intussen begon het in de zaal toch wel koud te worden. Maar gelukkig kreeg iedereen het warm van de mooie zang van het koor. De kerstmedley was dan ook heel sfeervol, mede door de deinende beweging van het koor.

Potpourri
De potpourri was een heel leuk idee. Jammer genoeg waren enkele liedjes nauwelijks bekend bij het publiek. Maar door de geweldige accordeonbegeleiding probeerde men toch mee te zingen. Het viel me trouwens op dat sommige koorleden ook niet alles moeiteloos mee konden zingen. Jammer! Maar het laatste nummer maakte dat ruimschoots weer goed. Door het Brabantse karakter van het nummer zong iedereen mee. Misschien een idee om volgende keer meer Bossche of Brabantse liedjes te zingen?
Om met Idols te spreken: leer die teksten uit je hoofd! Anders weet je niet wat je zingt en kun je er dus ook geen gevoel inleggen! Daar voeg ik aan toe: en jullie hebben meer plaats om te staan en het is niet erg als het gezellig donker is.

Ik kan wel concluderen dat het optreden bij de toehoorders erg in de smaak viel: er is niemand eerder weg gegaan en aan het einde was er een staande ovatie. De afsluiting vond ik erg mooi.

Enkele reacties uit het publiek:

Hartstikke mooi. Echt!
Vooral het duet was erg mooi.
Goed hoor, voor amateurs.
Geweldig!!!
Fantastisch! (wel 20 keer gehoord)
Mijn hart klopt nog steeds snel, ik ben helemaal onder de indruk.