16 juni 2005 - 3x3 = 5: 'n muzikale rondreis langs 5 continenten

Ongeduldig staan vele mensen te wachten tot de de Grote zaal van de Verkadefabriek open gaat. Omdat men nieuwsgierig is naar de show en omdat er gehoopt wordt dat het in de zaal wat koeler is. De deuren gaan open en het publiek zoekt een plaatsje. Als iedereen zit, zijn er geen lege plaatsen meer over. Uitverkocht dus!

En dan begint het optreden, of liever gezegd: de show. Die begint namelijk met een filmpje waarin op een zolder een geest uit een fles verschijnt en die drie wensen in vervulling zal laten gaan. En dan komt het koor op. Het eerste nummer wordt meteen lekker stevig aangezet. De verschillende soorten stemmen komen in dit nummer mooi naar voren.

 

Wat mij meteen opviel na het eerste nummer was, dat jullie alles uit jullie hoofd zongen! Wat knap! En dat de hele voorstelling lang. Zelfs bij die nummers in de niet gangbare talen.
Een van de wensen was een wereldreis met het hele koor. En deze wens wordt zeker in vervulling gebracht! Het hele koor is op Schiphol beland. Daar wordt een gezellige medley ingezet.
De reis begint op een lekker warm strand. Daar zingt Steph Breukel (vermomd als ijscoboer) zijn eerste nummer. Wat een mooie stem!
Na een aantal nummers in verschillende talen zijn we in Zuid-Amerika aanbeland. Hoor ik daar tromgeroffel. Ja zeker! Tempestade betreedt het podium. Lekker ritme! En zo lekker hard ook. Het publiek mocht ook meedoen, met rammelaars. Iedereen schudde ze (al dan niet in het ritme) flink op en neer. Misschien duurde dit intermezzo wel een tikkeltje te lang...

In de pauze hoorde ik dat jullie het op het podium ook lekker warm hadden. Hopelijk konden jullie in de pauze wat verkoeling zoeken. Intussen hoorde ik om me heen enthousiaste reacties van het publiek. Na de nodige vochtaanvullingen ging de voorstelling verder.
En toen waren we in Afrika aanbeland. Africa werd dan ook ingezet. Ook hier zag de kleding er weer goed uit (net als tijdens de rest van de show). Met In the jungle kon het publiek lekker meehummen. Na een mooi a capella-nummer ging de reis verder naar Australië. Daar werd er een ontroerend duet met een klein meisje gezongen. In goed Engels en goed op de muziek zong zij haar nummer. Dit maakte zeker indruk op het publiek. Het applaus na dit nummer loog er dan ook niet om!
ook nog even meedeed!) een acapellakoortje gevormd.
Natuurlijk eindigt de reis weer veilig terug in 's-Hertogenbosch. Aan de voet van de Sint-Jan werd Anouschka ingezet, onder leiding van Steph Breukel. Kon ik eindelijk lekker meezingen (nou ja, zingen...). Dat had ik wel een beetje gemist. Gelukkig kon dat ook bij There's a place on earth dat een aantal keer opnieuw ingezet werd omdat het publiek er geen genoeg van kon krijgen. Kortom weer een geslaagd optreden!

Enkele reacties uit het publiek:

Hartstikke goed!
Leuk hoor.
Geweldig! Ik vond het 's middags zo leuk, dat ik 's avonds nog een keer ben gegaan.
Hartstikke gezellig!
Misschien een beetje weinig koor.
Ik vond het heel leuk.

Tot slot werden de volgende mensen bedankt:

Het publiek.
Jovita, voor haar creatieve ideeën.
Theo Hermann, spelregie.
Joop Breuer, regie en steun en toeverlaat.
Ria, Trudy en Henny.
Steph Breukel.
Tempestade.
3x3 danseressen.
De techniek- en geluidsmensen.
De Verkadefabriek.
De kleine gast: Dana.